Šerák, Praděd, Jelení studánka, Lysá hora, ... tak tady jsme začínali před deseti lety. První zimní přechody, noční spanilé jízdy a dostatek slivovice.
Alpy, Andy, Himálaj, Ťan Šan, Hindúkuš, Kavkaz, ... a tady jsme teď! Kluci z Jeseníků a Beskyd, co mají společný cíl a chtějí jít stále výš a těžší cestou.
Kámoši, pro které jsou hory srdcovou záležitostí i životním posláním.


středa 18. ledna 2017

ledolezeni - Malta

Ledolezení na Maltě s horským vůdcem

Mnozí z nás znají Maltu jen jako ostrov ve středomoří, který je plný Němců a ožralých turistů vracejících se z Pacevillu. Avšak vězte, že existuje ještě jedna Malta na jihu Rakouska, která je jedna z hlavních destinací pro ledolezení v Rakousku.

Jelikož jsem v kolmém ledu poměrně začátečník a navíc mám letos v plánu uskutečnit nějaký těžký alpský výstup s horským vůdcem, kde ledolezení bude rozhodně potřeba, využil jsem příležitosti a rozhodl se vyrazit spolu s Radkem Lienerthem - horský vůdce, předseda bezpečnostní komise a specialista na severní stěny, tedy v České Republice jeden z nejpovolanějších.

V pátek večer jsme vyrazili z Brna a až do pondělí jsme se oddávali zimním radovánkám na ledech obtížnosti WI 2 - WI 4+. Byl to pro mě skvělý zážitek a znovu se potvrdilo, že pojem horský vůdce je zárukou maximální dovednosti ve všech možných horských aktivitách.




 









Žádné komentáře:

Okomentovat