Šerák, Praděd, Jelení studánka, Lysá hora, ... tak tady jsme začínali před deseti lety. První zimní přechody, noční spanilé jízdy a dostatek slivovice.
Alpy, Andy, Himálaj, Ťan Šan, Hindúkuš, Kavkaz, ... a tady jsme teď! Kluci z Jeseníků a Beskyd, co mají společný cíl a chtějí jít stále výš a těžší cestou.
Kámoši, pro které jsou hory srdcovou záležitostí i životním posláním.


čtvrtek 20. září 2018

Bockmattli podruhe

Vícedélky na Bockmattli podruhé

Cíl výpravy: Bockmattli, Schwyz, Switzerland
Trasa 1. den: Nord  Wand Direct (Gr. Turm Bockmattlistock), 500 m, 6a+, P1
Trasa 2. den: Echo der Zeit (Kl. Turm Bockmattlistock), 6b, 200 m, P1; Al Koppone 6a+, 100 m  
Členové výpravy: Mrkva, Švadla
Datum: 23.-24.6. 2018
Autor: Mrkva


Jelikož jsme minule directtissimu severní stěny Gr. Turm Bockmattlistock netrefili, rozhodli jsme se o dva měsíce později o druhej pokus, kterej vyšel na jedničku. Zkráceně řečeno, stálo to za to a vřele podoručuju všem, kdo chtějí zažít celodenní lezení v krásné kolmé vápencové stěně, kde si užijete nejenom vzdušné lezení, ale i vzdušné štandy :)


Oproti předchozí cestě (NW Wand), kde jsme finišovali na hřebínku, ze kterého jsme pak slanili, jsme u této cesty finišovali až na vrcholku Gr. Turm, odkud je rychlejší pokračovat lehkým terénem (cca 200m, max. 3c) na vršek Bockmattlistock a odtud po pěšině dolů k chatě.








Topa severní stěny Gr. Turm, Bockmattli.


Počáteční traverz
 


Takový schody do nebe...

 
Strach z výšek? ;-)
 

Mrkva v akci

Vrchol Bockmattlistock z Gr. Turm
Druhý den jsme měli v plánu kratší a bližší stěnu západní stěnu Kleiner Turm (jen cca 10 min od chaty) a cestu Echo der Zeit 6b. Jedná se znovu o krásné lezení, kde zejména 40 m délka za 6b je nádherné vzdušné lezení v kolmé plotně.




Abychom vyplnili i zbytek dne, sešli jsme z Kl. Turm asi 200 m po pěšině, kde se nachází kratší cesta podobné obtížnosti - Al Koppone 6a+. Touhle cestou jsme završili úspěšný kratší lezecký den a zdrhali dolů k autu na bus, který mi jel v osm z Zurichu.


Žádné komentáře:

Okomentovat